80-річний австралієць попросив заморозити себе після смерті, сподіваючись, що колись його розморозять та зможуть оживити.

Кріогеніка, або заморожування тіла при надзвичайно низьких температурах після смерті - не фантастика, а реальність. Ідея кріоніки полягає в тому, що у майбутньому можуть з'явитися медичні технології, які дозволять оживити та вилікувати померлих від хвороб, які вони мали на момент смерті. Багато людей, які обирають кріогенне заморожування, сподіваються на це.

Кріогенна заморозка. Фото з інтернету

Практика кріоніки, яка була розроблена Southern Cryonics, розпочалася у Південній півкулі у лютому 2023 року. Цей метод передбачає кілька етапів стабілізації та охолодження тіла.

Австралієць, відомий як "Пацієнт 1", пройшов успішну процедуру кріогенного охолодження з 12 по 17 травня 2024 року. Після того, як він помер 12 травня в Сіднеї, відразу було вжито заходів для забезпечення збереження його тіла. Процедура почалася з перенесення тіла до похоронного бюро, де воно було запаковане в лід. Після цього тіло було транспортоване до лабораторії Southern Cryonics у Холбруку. Там "Пацієнта 1" надійно упакували в спеціальний мішок і занурили у рідкий азот.

Популярні новини зараз
Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить
Показати ще

Процес продовжився, переходячи від охолодження до температури сухого льоду, а потім до температури рідкого азоту в спеціальній керованій комп’ютером камері охолодження. Тепер тіло "Пацієнта 1" зберігається в апараті Дьюара в очікуванні часів, коли фантастика стане реальністю.

Нагадаємо, Нове відкриття археологів перевертає уявлення про раннє виноробство: коли наші предки почали пити

Раніше ми повідомляли, що "Чарівниця" помолодшала на 10 років, ввівши себе в "транс" і переставши ходити до лікаря: "Я зламала своє тіло"

Також, Мама ніколи не мила голову своєї дочки і ось, що з цього вийшло