Мальта має один із найвищих показників туристів на душу населення та кв. кілометр території. У популярних туристичних локаціях під час високого сезону практично неможливо протиснутися через натовп відвідувачів.

Мальта стала першою країною у світі, яка офіційно визнала необхідність обмежити в'їзд туристів, хоча поки що тільки на папері. Деталі запланованих обмежувальних заходів поки що не оголошені, проте вже зрозуміло, що вони будуть досить жорсткими. Місцеві експерти застерігають про необхідність регулювати кількість туристів та відвідувачів пам'яток, інакше крихітному архіпелагу просто не впоратися із навантаженням. Про це повідомляє Times of Malta.

Мальта / фото: Pixabay
Мальта / фото: Pixabay

За офіційними даними, у перші чотири місяці 2024 року туристичний потік на Мальту зріс на чверть порівняно з аналогічним періодом 2023-го. Тільки у квітні зростання склало 14,8%. Загалом у квітні на острови в'їхало 306,2 тисячі туристів, з яких 281,6 тисячі приїхали на відпочинок, а 16,8 тисячі – у ділових справах.

Найбільше було туристів у віці 25-44 років (35,1%) та 45-64 років (32,1%).

Популярні новини зараз
Ці Знаки Зодіаку вже зараз отримають у житті все, що хотіли: кому дуже пощастило Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів
Показати ще

У середньому один турист витрачав 142,9 євро за ніч.

Мальта / фото: Pixabay
Мальта / фото: Pixabay

До кінця року очікується ухвалити 8,45 млн. пасажирів. Проте влада поступово запроваджуватиме обмеження на в'їзд туристів, зокрема, через запровадження туристичних податків та заборон на пересування у певних зонах.

Нагадаємо, з 11 червня змінюються правила виїзду за кордон: що чекає на українців

Як повідомляв "Знай.ua", дикі кури взяли в заручники все село - місцеві жителі не знають, що робити

Знай.ua писав, у місті з населенням 400 осіб за 2 тижні виписали штрафів на 15 млн гривень: як це сталося