В Італії 63-річна жінка на ім'я Флавія Альваро народила хлопчика після того, як поїхала до України для проведення процедури екстракорпорального запліднення (ЕКЗ). Це зробило її найстаршою новоспеченою матір'ю в Італії.

Про цю подію повідомили у NTK. Хлопчик, якого назвали Себастіаном, з'явився на світ передчасно в понеділок, 3 червня, на 31 тижні і чотири дні вагітності, в Лідо-ді-Камайоре поблизу Пізи. Його вага при народженні склала майже 2 кг. Народження відбулося шляхом кесаревого розтину через підвищення кров'яного тиску у матері, що вимагало медичного втручання.

Новонароджений / скріншот з відео
Новонароджений / скріншот з відео

Флавія Альваро, якій 24 жовтня виповниться 64 роки, працює в бібліотеці-музеї в сусідньому Віареджо. Вона давно мріяла стати матір'ю і раніше вже намагалася виносити вагітність.

Два роки тому вона звернулася до клініки в Києві для проведення процедури ЕКЗ, оскільки в Україні відсутні вікові обмеження для цієї процедури. Однак, на 14 тижні вагітності у неї стався викидень.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів
Показати ще

Попри війну, минулої осені Флавія знову повернулася до України, щоб спробувати ще раз. Цього разу процедура пройшла успішно. Під час вагітності у неї було передлежання плаценти, що означає повне закриття шийки матки наприкінці вагітності, але жодних інших ускладнень не було. Її гінеколог, Андреа Марсілі, описав вагітність як "спокійну".

Новонароджений, фото pxhere
Новонароджений, фото pxhere

Флавія Альваро була дуже щаслива і сказала з лікарняного ліжка: "Я така щаслива". Хлопчик Себастьян поки залишається в неонатальному відділенні, але як тільки він досягне потрібної ваги, його мама зможе забрати його додому.

У Себастьяна є бабуся по материнській лінії, якій 93 роки. Його біологічними батьками є двоє молодих донорів – чоловік-рятувальник і жінка-інструкторка з плавання з того ж басейну.

Нагадаємо, парфуми протримаються 24 години: як затримати аромат на тілі довше, секретні способи

Раніше ми писали про те, що неоціненна користь чи гроші на вітер: чи вигідно встановлювати сонячні панелі на балконі

Крім того, Знай.ua повідомляв, від бійок у лютому фентезі до медитації з котом: що чекати від Ballad of Antara та Infinity Nikki