Ціни на продукти харчування зараз досить високі. Проте експерти з "бюджетування" радять кілька простих порад, які допоможуть заощадити на їжі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦі поради від The New York Times стануть у нагоді для оптимізації сімейного бюджету та уникнення зайвих витрат на харчування. Особливо за умов повномасштабної війни в Україні.
Зосередьтеся на приготуванні страв на дому. Це очевидно, але готувати самостійно майже завжди дешевше (і корисніше) у довгостроковій перспективі, ніж відвідувати ресторани чи замовляти їжу з доставкою. Нікуди не дітись, на жаль, без зменшення споживання м'яса.
Відома блогерка Тоні Окамото радить відмовлятися від м'яса хоча б 1-2 рази на тиждень. На її думку, це "єдина рекомендація, що повторюється знову і знову" у прочитаних кулінарних книгах.
"Якщо обходитися без м'яса кілька разів на тиждень, ви точно заощадите", - каже вона.
Ситними джерелами білка можуть стати яйця, бобові та тофу – недорогі продукти з тривалим терміном зберігання.
Звичайно, слід уникати зайвих покупок. Експерти наголошують, що викидання їжі – це марнотратство грошей. Усвідомлення цього факту змусить двічі подумати, перш ніж купувати більше, ніж потрібно, або залишати продукти псуватися.
Правильно зберігайте продукти. Одні краще зберігати за кімнатної температури, інші – в холодильнику. І обмежте перекушування. Це може статися не відразу, але скорочення кількості перекусів і наступні скорочення покупок снеків істотно вплинуть на ваші витрати на продукти.
Нагадаємо, горошок подорожчав на 5 гривень, а кукурудза подешевшала на 30 копійок: скільки коштують ці консерви в українських супермаркетах
Як повідомляв "Знай.uа", коли ціни на м'ясо в космосі: рецепт бюджетних цибульних котлет, які смачніші за курячі
Знай.ua писав, полиці в магазинах спорожніють? Чому хліб може стати дефіцитним продуктом