Однією з характеристик національної ідентичності є розподіл груп крові серед населення. Яка група крові є найпоширенішою серед справжніх українців та чим вони відрізняються від інших народів світу, читайте далі.

За результатами останніх досліджень, близько 40% українців мають другу групу крові. Це досить цікавий факт, адже така ж ситуація спостерігається і в більшості європейських країн, окрім Греції та Італії. На всіх континентах від 26 до 35% населення має другу групу крові, найменше таких людей у країнах Африки.

Яка група крові є унікальною
Яка група крові є унікальною

На другому місці за поширеністю в Україні знаходиться перша група крові. Близько 37% українців мають саме цю групу. У Європі ситуація схожа – першу групу крові має третина населення. Водночас у Південній Америці перша група крові домінує, її має 70% населення.

Третя група крові в Україні зустрічається у 17% населення. Цікаво, що ця група є дуже поширеною в Азії, тоді як у США вона вважається рідкісною – лише 9% американців мають третю групу крові.

Популярні новини зараз
На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."
Показати ще

Найрідкіснішою групою крові у світі є четверта, її має близько 0,4% населення. Однак, в Україні таких людей набагато більше – цілих 6%. Це майже в сім разів більше, ніж у середньому по Європі.

Таким чином, українці мають унікальний генетичний склад, що відрізняє їх від інших народів світу. Найпоширенішими групами крові є друга і перша, які мають майже рівну кількість носіїв. Унікальність українців підкреслюється високою частотою четвертої групи крові, яка є найрідкіснішою у світі.

Ці дані не тільки цікаві з точки зору статистики, але й мають практичне значення для медицини, зокрема для потреб у донорській крові. Українці можуть пишатися своїм генетичним кодом, адже він є частиною їхньої національної ідентичності.

Нагадаємо, Кожен третій - мільйонер: вчені розкрили феномен носіїв поширеної групи крові

Раніше ми розповідали, що Українці підіймають статки на старих сімейних фото: скільки можна заробити

Також, Хробаки, дикобрази та навіть скорпіони: яких екзотичних тварин купують українці в інтернеті