Китайська компанія Energy Singularity створила перший у світі високотемпературну надпровідну установку, розташувавши її в Шанхаї.

Ця подія знаменує важливий крок на шляху отримання чистої енергії... заснованої на термоядерному синтезі – процесі, що відбувається у надрах Сонця. Про це повідомляє Interesting Engineering.

В умовах глобального прагнення відмовитися від викопного палива та переходу на чисту енергетику зростає кількість сонячних та вітрових електростанцій. Однак ці джерела енергії мають свої обмеження через мінливість генерації.

Атомна енергетика, хоч і не виділяє вуглекислий газ, має проблеми з безпекою та утилізацією відходів.

Популярні новини зараз
Жінок не випускатимуть за кордон? Кому з українок потрібно терміново прийти до ТЦК Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло
Показати ще

Саме тому вчені з усього світу зосередили свої зусилля на розробці термоядерних реакторів. Ці установки могли б стати альтернативою традиційним АЕС, забезпечуючи виробництво чистої та майже невичерпної енергії.

Для здійснення термоядерного синтезу необхідно створити умови, подібні до існуючих в ядрі Сонця. Це досягається за допомогою спеціальних реакторів – токамаків. Ці пристрої мають форму тора і здатні утримувати гарячу плазму за допомогою потужних магнітних полів.

Однак, вчені досі не змогли отримати багато енергії під час термоядерного синтезу.

Нагадаємо, хлопець прокинувся в лікарні, але вже без своєї "гідності": постарався сусід

Як повідомляв "Знай.uа", жінці з паралічем 20 років платили зарплату, але не давали роботу щоб "сама пішла" : подала до суду на боса

Знай.ua писав, таблетка зі штучним інтелектом відстежує хвороби кишечника в реальному часі - революційна розробка вчених