У Данії планують запровадити перший у світі податок на викиди вуглецю в сільському господарстві. Ініціатива спрямована на скорочення викидів парникових газів і, як сподівається уряд, може стати прикладом для інших країн. За даними британської газети Daily Star, новий податок викликає багато суперечок серед данських фермерів.

На домашню худобу припадає близько 11% світових викидів парникових газів, і майже дві третини з них — від великої рогатої худоби. Корови, під час травлення, виділяють метан, який є одним з найпотужніших чинників глобального потепління. Данія вирішила ввести податок на викиди метану не тільки для корів, але й для овець та свиней.

корова
корова

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен вважає, що цей крок стане важливим на регіональному та глобальному рівнях. Міністр з питань клімату Ларс Оагард зазначив, що сільське господарство є найбільшим джерелом викидів парникових газів у країні. Від 2030 року фермери сплачуватимуть податок у розмірі 12 фунтів стерлінгів за тонну викидів в еквіваленті вуглекислого газу. Оскільки кожна корова виробляє приблизно шість тонн газу на рік, це означатиме щорічну плату в розмірі 80 фунтів стерлінгів за корову.

До 2035 року збір збільшиться до 34 фунтів стерлінгів за тонну, і кожна корова коштуватиме понад 200 фунтів стерлінгів на рік. Станом на 2022 рік, у Данії налічувалося майже 1,5 мільйона корів.

Популярні новини зараз
Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят В Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій"
Показати ще

Данські фермери обурені новим податком. Вони вважають його "божевіллям" і впевнені, що це завадить інвестиціям у технології. Фермери зазначають, що Данія є одним з найекологічніших сільськогосподарських виробників у світі, і новий податок може негативно вплинути на цю репутацію.

Нагадаємо, Три жінки відчули Бога і пішли в черниці: дивляться "Опенгеймера", волонтерять і насолоджуються життям

Раніше ми розповідали, що Чоловік зміг "сколотити" цілий статок на іграшкових наборах Lego: як йому це вдалося

Також, Не підвіз до аеропорту: жінка подала до суду на коханого, бо запізнилась на літак