У кішок особлива структура шкіри, вона відрізняється від людської.

Тому ветеринари радять доглядати її спеціальними засобами. Якщо ви користуєтеся шампунем, незалежно від того, купаєте ви кота вдома самостійно або використовуєте послуги салонів.

Котик, скріншот: YouTube
Котик, скріншот: YouTube

Використовувати спеціальний шампунь для кота – це не просто рекомендація. Людський шампунь може нашкодити вихованцю.

РН-рівень

Шкіра кішок має інше кислотне середовище, ніж у людей. Шампуні для людей мають лужний рН-рівень, який може порушити природний баланс шкіри кота і призвести до сухості, сверблячки або подразнення.

Популярні новини зараз
Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло Найталановитіші люди народжуються під цими знаками Зодіаку: які 3 сузір'я вирішують усе "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці
Показати ще

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

Складові

Шампуні для людей містять різні інгредієнти та віддушки, які можуть бути надто агресивними для чутливої ​​шкіри кота. Кішки можуть виявляти алергічну реакцію на деякі з цих інгредієнтів.

Облизування

Після купання кішка зазвичай починає вилизуватись, щоб очистити свою вовну. Якщо на вовні залишаються залишки шампуню для людей, кішка може проковтнути при облизуванні. Це може призвести до неприємних наслідків, таких як блювання, діарея або навіть отруєння.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що кіт у коробці - це не завжди про гру: у якому разі така поведінка може говорити про проблему.

Раніше ми повідомляли, що можливо, потрібно навіть відвезти до ветеринара: якщо кішка вигинає спину – насторожіться.