У XXI столітті людство дістанеться максимальної кількості жителів на планеті Земля, а потім почнеться поступове зменшення населення. За даними, підготовленими експертами ООН, на нас чекає цікавий і масштабний демографічний поворот.

Зараз на Землі мешкає близько 8,2 мільярда людей. У середині 2080-х років ми досягнемо максимуму – 10,3 мільярда, після чого зростання припиниться та почнеться зниження.

До 2100 року очікується, що населення зменшиться до 10,2 мільярда. Це на 6% менше, ніж прогнозувалося десять років тому.

Планета Земля / фото: Pixabay
Планета Земля / фото: Pixabay

Причини такої зміни в тому, що в деяких країнах рівень народжуваності падає швидше, ніж очікувалося. У середньому по всьому світу жінки народжують на одну дитину менше, ніж у 1990 році. Більш ніж у половині країн середня кількість дітей на жінку впала нижче 2,1 – рівня, необхідного для природного відтворення населення.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

На 2024 рік пік чисельності вже досягли або пройшли 63 країни, включаючи Китай, Німеччину, Японію та росію. Їхнє населення скоротиться на 14% у найближчі 30 років. У той же час, 126 країн, таких як США, Індія, Індонезія та Пакистан, досягнуть піку населення у другій половині століття чи пізніше.

Планета Земля / фото: Pixabay
Планета Земля / фото: Pixabay

Але не всі країни чекають на скорочення. У дев'яти країнах, включаючи Нігер, Сомалі, Центральноафриканську Республіку та Демократичну Республіку Конго, прогнозується дуже швидке зростання. Населення цих країн подвоїться між 2024 та 2054 роками.

Нагадаємо, астронавт повернувся з космосу і розкрив "брехню", в якій живе Людство

Раніше ми писали про те, що мурашки після запеклих боїв ампутують кінцівки своїм пораненим: дивовижне відкриття

Крім того, Знай.ua повідомляв, учені вдихнули життя в роботів, створивши для них "живу" шкіру, що відновлюється