У нашому світі гроші відіграють важливу роль, але чи дійсно вони здатні зробити нас щасливішими? Відповідь на це питання знайшли дослідники на чолі з Меттом Кіллінгсвортом, які провели масштабне дослідження, що охопило тисячі американців.

Дослідження включало опитування 33 269 дорослих працюючих американців віком від 18 до 65 років, дохід яких не опускався нижче 10 тисяч доларів на рік. Для більш повного аналізу було залучено дані про багатих людей зі статками від 3 до 7,9 мільйона доларів. Мета дослідження - з'ясувати, як рівень доходу впливає на загальну задоволеність життям.

Щастя, фото Pxhere
Щастя, фото Pxhere

Результати дослідження виявили цікавий факт: розрив у рівні щастя між заможними людьми і представниками середнього класу значно більший, ніж між середнім і низьким класом. Згідно з даними, різниця у задоволеності життям між багатими та тими, чий річний дохід складає від 70 до 80 тисяч доларів, була майже втричі більшою, ніж різниця між цим доходом і найнижчим.

Метт Кіллінгсворт зазначає, що гроші - це лише одна зі складових щастя. Важливо розуміти, що невелика різниця в доходах призводить до незначних змін у рівні щастя. Проте, коли різниця у статках значна, то і рівень задоволеності життям також може значно відрізнятися.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Причина цього полягає не лише в можливості придбати більше речей. Виявляється, відчуття контролю над своїм життям є ключовим чинником, який пов’язує гроші і щастя. За словами Кіллінгсворта, близько 75% цього зв'язку пояснюється саме почуттям контролю: маючи більше грошей, люди отримують більше свободи вибору та можливість жити так, як вони бажають.

Нагадаємо, Народжувати можна без чоловіків: мурахи вже знайшли спосіб плодитися без самців

Раніше ми розповідали, що Вчені пояснили, як дитинство впливає на наші температурні звички

Також, Як зрозуміти жінку за місяцем народження: статистика, що завжди збігається