Якість шерсті кішки залежить від чотирьох факторів: вичісування, купання, харчування та мікроклімату.

Тварини самостійно доглядають шерсть, вилизуючи себе, але господарі теж можуть допомогти поліпшити її стан.

Кішка, фото "Знай.ua"
Кішка, фото "Знай.ua"

Шерсть кота багато що може сказати про його стан здоров'я, тому за нею потрібно уважно стежити. Експерти блогу Feline Medical Clinic порадили, як досягти м'якої та доглянутої шерсті тварини.

  • Вичісуйте улюбленця

Кішки дуже уважно стежать за чистотою своєї шерсті, але шипи їхньою мовою не можуть впоратися із завданням повністю, тим більше в період линяння. Надлишок шерсті, яку тварина може проковтнути у процесі, погано впливає на її здоров'я. З цієї причини варто допомогти йому купити спеціальні щітки або рукавички, а потім приступати до вичісування.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще
  • Купуйте та запобігайте появі паразитів

Коти не потребують частого купання, вони й самі чудово справляються з особистою гігієною, проте в деяких випадках це доводиться робити. Ветеринари закликають використовувати при цьому лише спеціальні шампуні та засоби, безпечні для тварин. Також рекомендується регулярно оглядати котів на кліщів, бліх та інших паразитів, проводити профілактику.

Купання кота, скріншот: YouTube
Купання кота, скріншот: YouTube

  • Слідкуйте за харчуванням

Якість їжі теж позначається на стані шерсті улюбленця, тому будьте уважні до цього питання. Якщо в кормі не вистачає необхідних поживних речовин, це відбивається на їхньому зовнішньому вигляді. Для здорової шерсті потрібно досить легкозасвоюваних білків, омега-6 та омега-3.

  • Мінімізуйте стрес

Не турбуйте тварину зайвий раз, створіть комфортні умови, тому що при стресі вона може зіпсувати свою шубку сильно вилизати або видерти клаптями. Також при купанні не використовуйте фен, тому що його шум дратує котів, стежте за настроєм.

Нагадаємо, що кіт у коробці - це не завжди про гру: у якому разі така поведінка може говорити про проблему.

Раніше ми повідомляли, що можливо, потрібно навіть відвезти до ветеринара: якщо кішка вигинає спину – насторожіться.

Також стало відомо, що придивіться до свого котика - можливо це джерело багатства: які пушистики принесуть успіх.