З кожним роком наука рухає нас уперед, але водночас створює нові ризики глобального масштабу. Хочеться вірити, що до апокаліпсиса справа не дійде, але краще бути підготовленими. Отже, куди бігти, якщо світ почне руйнуватися?

Віддалені острови

Ці країни — справжні фортеці під час глобальних катастроф. Віддаленість від великих материків і величезні океанічні простори діють як природний бар'єр проти поширення інфекцій та інших загроз. Наприклад:

Австралія. Великий континент, що може забезпечити своїх жителів усім необхідним завдяки розвиненій інфраструктурі та багатим природним ресурсам.

Австралія, скріншот з відео
Австралія, скріншот з відео

Нова Зеландія. Казкова країна з приголомшливими пейзажами, яка також має міцну економіку і добре розвинену систему охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Ісландія. Мало населена, але високорозвинена країна з доступом до чистої води, геотермальної енергії і безлічі природних ресурсів.

Підземні сховища

Крім віддалених островів, існують підземні сховища, створені для захисту від найрізноманітніших загроз.

Vivos xPoint у США. Цей комплекс є колишньою військовою базою і займає площу близько 18 квадратних кілометрів. Збудований компанією Vivos, він призначений для захисту від ядерних вибухів, пандемій та природних катастроф. Уявіть собі ціле підземне містечко з усіма зручностями — ось це і є Vivos xPoint.

Бункер у США, фото: Getty Images
Бункер у США, фото: Getty Images

The Oppidum у Чехії. Один із найзахищеніших і найдорожчих бункерів у світі, розрахований на найбагатших людей планети. Цей бункер має все необхідне для комфортного життя навіть під час глобальних катастроф, від розкішних апартаментів до медичних установ.

Отже, у разі апокаліпсиса найкраще ховатися в місцях, віддалених від великих материків, або в спеціально обладнаних підземних сховищах. Але сподіваємось, що ці знання ніколи вам не знадобляться.

Нагадаємо, 78-річна бабуся два роки живе на автовокзалі: досі чекає, поки заберуть діти

Раніше ми розповідали, що На найближчій до Землі планеті може існувати життя – яку знахідку зробили вчені

Також, Тільки цього не вистачало: на Землю летить астероїд розміром із Ейфелеву вежу