У космічній галузі набирає обертів цікавий проект, пов'язаний з астероїдом "Апофіс", який приваблює вчених своїм наближенням до Землі.

Цей небесний об'єкт, розміри якого перевершують Ейфелеву вежу, планує здійснити проліт повз нашу планету в 2029 році на відстані меншій, на якій знаходяться деякі супутники. Про це повідомляє The Guardian.

Комета, скріншот: YouTube
Комета, скріншот: YouTube

Було оголошено цілу місію, метою якої є детальне вивчення цього астероїда.

Вчені прагнуть отримати вичерпну інформацію про його фізичні характеристики, включаючи розмір, форму, масу та особливості обертання. Крім того, дослідники зацікавлені у вивченні складу, внутрішньої структури та орбіти Апофіса, особливо при його наближенні до Землі 13 квітня 2029 року.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Унікальність цієї події полягає в тому, що такі близькі прольоти великих астероїдів зустрічаються надзвичайно рідко – приблизно раз на кілька тисячоліть.

Комета
Комета

Очікується, що Апофіс, ширина якого становить близько 370 метрів, можна буде побачити неозброєним оком у нічному небі, що робить цю подію ще цікавішою.

На такій близькій відстані очікується, що гравітаційне поле Землі вплине на форму астероїда і може спричинити зсуви з його поверхні. Але про зіткнення із планетою нічого не повідомляється, ризик відсутній.

Нагадаємо, сонцю незабаром настане "пік": енергетична інфраструктура постраждає першою

Як повідомляв "Знай.uа", Європі загрожує новий льодовиковий період: вчені попереджають про небезпечні зміни клімату

Знай.ua писав, астронавт повернувся з космосу і розкрив "брехню", в якій живе Людство