У світі існує безліч екзотичних страв, які приваблюють сотні людей своїм незвичайним смаком та ароматом. Однак деякі з них можуть становити серйозну загрозу здоров'ю.

Одним з таких небезпечних делікатесів є "які пла" - традиційна страва, популярна в Таїланді та Лаосі, яка, за даними дослідників, щорічно забирає життя близько 20 000 людей.

"Кої пла", скріншот: Youtube
"Кої пла", скріншот: Youtube

"Кої пла" місцеві жителі вважають різновидом салату, готується із сирої риби, подрібненої та приправленої лимонним соком, травами та спеціями.

На перший погляд, ця страва може здатися абсолютно нешкідливою, навіть корисною. Однак саме через сиру рибу і виникають усі проблеми, тому що використовується прісноводна риба з річки Меконг, яка часто заражена плоскими хробаками (живими сисунами).

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ці мікроскопічні паразити здатні викликати один із найагресивніших видів онкології – рак жовчних проток.

"Кої пла", скріншот: Youtube
"Кої пла", скріншот: Youtube

Багато людей навіть не усвідомлюють масштабів проблеми, оскільки жертви цієї хвороби "вмирають тихо, як листя, що падає з дерева". Навіть однієї ложки цієї страви може бути достатньо, щоб спричинити розвиток раку.

Нагадаємо, вбив тещу і навіть у в'язницю не сів: одна "особливість" врятувала чоловіка та його шлюб

Як повідомляв "Знай.uа", хлопець пожертвував красою заради порятунку коханій із полум'я: вона його покинула.

Знай.uа писав, два мужики схопилися за ножі через інтимні органи своїх коханих: що вони "не поділили"