Досить "дивний" випадок стався в Торонто в 1987 році, коли 23-річний Кеннет Паркс скоїв жахливий злочин, але був визнаний невинним через унікальні обставини у справі.

Ця історія почалася вранці 23 травня, коли Паркс, "перебуваючи уві сні", сів за кермо свого автомобіля та проїхав 11 кілометрів до будинку матері своєї дружини. Там він жорстоко вбив 42-річну тещу та спробував убити тестя. Здавалося, такий вчинок не може залишитися безкарним, але суд ухвалив несподіване рішення. Про це повідомляє Daily Star.

Кеннет Паркс, скріншот: Youtube
Кеннет Паркс, скріншот: Youtube

Захист Паркса базувався на твердженні, що під час скоєння злочину він перебував у стані сомнамбулізму, тобто ходив уві сні.

Це рідкісне явище, коли людина може робити складні дії, перебуваючи у стані глибокого сну. Адвокат Марліс Едвард наполягала, що її клієнт не усвідомлював своїх дій і не мав жодних спогадів про події тієї ночі, окрім "обличчя тещі". Цікаво, що після пробудження Паркс сам звернувся до поліції, стверджуючи, що не розуміє, як опинився біля будинку родичів і що не мав жодних причин завдавати їм шкоди.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Це твердження підтвердив і детектив Боб Адер із відділу розслідування вбивств поліції Торонто.

Чоловік спить / фото: Pinterest
Чоловік спить / фото: Pinterest

Експерт, який знає про сни всі, професор Гай Лешзинер, коментуючи цей випадок, зазначив, що хоча водіння уві сні - надзвичайно рідкісне явище, такі випадки все ж таки траплялися. Він навіть навів приклад своєї пацієнтки, яка в юності керувала мотоциклом, перебуваючи у стані сну.

Суд вважав його невинним, ухваливши аргумент про сомнамбулізм. А ще... на превеликий подив, дружина вирішила не розлучатися з ним.

Нагадаємо, електрик впав у чан із металом температурою 720 °C: вижив ще й виліз самостійно

Як повідомляв "Знай.uа", все перетворилося на жах: 1800 кандидатів прийшли на співбесіду на 10 робочих місць

Знай.ua писав, набрав майже 10 кілограмів за 24 години: чоловік з'їв 41 003 калорії за день