34-річний японець на ім'я Хідето Комацу нещодавно став інтернет-сенсацією після того, як поділився історією про те, як йому вдалося заощадити 132 мільйони ієн (приблизно 640 000 доларів США) за 21 рік, щоб достроково вийти на пенсію.

Про це пише Oddity Central.

Комацу розпочав економити ще у 21 рік, коли працював у книжковому магазині. Він жив у крихітній кімнаті, харчувався дешевою їжею та уникав будь-яких непотрібних витрат. Він також інвестував заощадження у фондовий ринок, що допомогло йому значно збільшити свій капітал.

Варіанти дешевої їжі від  Хідето Комацу. Фото: x
Варіанти дешевої їжі від Хідето Комацу. Фото: x

У 34 роки Комацу нарешті досяг своєї мети – фінансової незалежності. Він звільнився з роботи, щоб подорожувати світом та насолоджуватися життям.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Історія Комацу надихнула багатьох людей, які прагнуть до раннього виходу на пенсію. Його приклад показує, що це можливо, якщо дотримуватися жорсткої фінансової дисципліни та мудро інвестувати.

Ось кілька порад, які допоможуть вам досягти фінансової незалежності, від Хідето Комацу:

  • Створіть бюджет і дотримуйтеся його.

Відстежуйте свої доходи та витрати, щоб бачити, куди йдуть ваші гроші. Знайдіть способи скоротити витрати та збільшити заощадження.

  • Інвестуйте свої гроші.

Існує безліч способів інвестувати ваші гроші, таких як акції, облігації, нерухомість та взаємні фонди. Зробіть дослідження та знайдіть інвестиції, які відповідають вашим цілям та ризику.

  • Живіть нижче своїх засобів.

Не витрачайте більше, ніж заробляєте. Це допоможе вам швидше заощадити гроші.

  • Будьте терплячі.

Статок, який вдалось зібрати Хідето Комацу. Фото: x
Статок, який вдалось зібрати Хідето Комацу. Фото: x

Досягнення фінансової незалежності не відбудеться за ніч. Це потребує часу та наполегливості.

Пам'ятайте, що фінансова незалежність – це не лише про гроші. Це про те, щоб мати свободу робити те, що ви хочете, коли хочете.

Нагадаємо, що 25 річний електрик впав в чан з температурою 720 градусів та вижив.

Як повідомляли раніше, в Індії 1800 кандидатів пришли на співбесіду, але сталось жахливе.

Як писав "Знай" раніше, жінка похилого віку вже 2 роки живе на автовокзалі, чекаючи своїх дітей.