Дослідники виступили із терміновим попередженням про "катастрофу Судного дня" для дна річки Темза. Тут корабель SS Richard Montgomery руйнується швидше, ніж передбачалося, і може спричинити цунамі у бік Лондона. Саме про це попереджає останній звіт.

За підрахунками фахівців, на кораблі, яке затонуло у Темзі 1944 року, близько 1,5 тонни вибухівки. Нове обстеження виявило тривожні ознаки розкладання корпусу корабля.

Про це стало відомо завдяки інформації, яку опублікувало британське видання Daily Mail .

Судно SS Richard Montgomery, фото: mixnews.lv
Судно SS Richard Montgomery, фото: mixnews.lv

"Останки корабля Судного дня", начинені 1400 тонн вибухівки часів Другої світової війни, руйнуються, погрожуючи Темзе цунамі, як показало нове обстеження судна.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Пароплав SS Richard Montgomery затонув у гирлі Темзи у серпні 1944 року, опинившись на глибині близько 15 метрів. Його щогли все ще підносяться над ватерлінією, і зараз розробляються плани їх видалення, щоб вони не впали на уламки і не спровокували вибух.

У новому звіті йдеться, що тріщина вздовж другого вантажного відсіку за рік збільшилася на 5 см завширшки і на 37 см завдовжки, а також значно прогнулася далі вниз. У ході обстеження було зазначено, що «створюється враження, ніби передня частина судна, що затонула, розколюється на дві частини», внаслідок чого палуба над нею за рік обрушилася на 20 см.

Судно SS Richard Montgomery, фото: mixnews.lv
Судно SS Richard Montgomery, фото: mixnews.lv

Що ще гірше, задня частина корабля «потенційно може розламатися надвоє». У звіті йдеться, що тут ділянка палуби завдовжки шість метрів за рік обрушилася більш як на півметра. Ці дані були оприлюднені у звіті про дослідження за 2023 рік, опублікованому минулого тижня.

У своїй заяві Міністерство транспорту заявило, що його пріоритетом є «забезпечення безпеки населення та зниження будь-якого ризику, що походить від пароплава SS Richard Montgomery».

Далі в повідомленні йдеться: "Експерти провели важливі роботи з обстеження уламків, і на підставі їх висновків ми переглядаємо початкові терміни демонтажу щогли максимально безпечним способом".

SS Richard Montgomery - американське судно, яке перевозило боєприпаси для союзників під час Другої світової війни. Під час відливу воно сіло на мілину, затонувши, перш ніж вдалося підняти весь вантаж. Є побоювання, що воно все ще має достатню вибухову силу, щоб викликати цунамі в Темзі, через що корабель прозвали «Уламками Судного дня».

Нагадаємо, "Все закінчиться раптово": виявлено пророцтво легендарного містика зі США Едгара Кейсі про Україну.

Раніше повідомлялося, замах на путіна, кінець війни, "коли зійде восьмий" і програш США: розкрито пророцтво Ванги на 2025 рік.

Також, посуха загрожує врожаям усієї України: як це вплине на продуктові ціни.