Нещодавнє дослідження науковців з Університету штату Арізона та Техаського університету в Остіні виявило цікавий факт: зовнішність на шкільних фотографіях може мати зв'язок із тривалістю життя. Про це пише Tengri Life.

Науковці проаналізували дані довгострокового дослідження Wisconsin Longitudinal Study (WLS), яке почалося ще в 1957 році та охоплювало випускників шкіл штату Вісконсін. За ними спостерігали до 2022 року, коли учасникам вже виповнилося за 80 років.

Випускний альбом. Фото з відкритих джерел

Дослідники зіставили дані учасників WLS із національною базою даних про смертність, щоб визначити, хто з них ще живий. Таким чином, вибірка склала 8386 осіб.

Привабливість учасників оцінювали за фотографіями з випускних альбомів. Для цього залучили групу із шести чоловіків та шести жінок, які оцінювали зовнішність за 11-бальною шкалою, від «зовсім непривабливий» до «надзвичайно привабливий».

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Дослідники використали спеціальні статистичні моделі, щоб зрозуміти, як привабливість впливає на ризик смерті. Вони враховували такі фактори, як шкільна успішність, інтелект, сімейне оточення, заробіток у дорослому житті, а також психічне та фізичне здоров'я у зрілому віці.

Виявилося, що ті, кого вважали менш привабливими на шкільних фото, мали на 16,8% вищий ризик смерті, ніж ті, кого оцінили як середньо привабливих. Проте найпривабливіші учасники не мали значних переваг у тривалості життя порівняно з середньо привабливими.

Науковці не досліджували конкретні причини, чому менш привабливі люди мали вищий ризик смерті. Вони припустили, що це може бути пов'язано з соціальною стигматизацією та утисками, які можуть впливати на психічне і фізичне здоров'я.

Нагадаємо, Померлих заморожуватимуть і "воскрешатимуть" через 100 років: новою ініціативою скористалося вже 6 осіб

Раніше ми розповідали, що Жінка з рідким захворюванням відчуває слова на смак: які найсмачніші

Також, Пенсіонерка купила 3 лотерейних білети та "зірвала" куш у свій день народження