У 21 столітті людству загрожують не лише метеорити і НЛО, але й справжній космічний монстр. Галактика COSMOS-AzTEC-1, яку вчені NASA вже прозвали "аномальним монстром", може стати причиною справжньої катастрофи для нашого Чумацького Шляху.

Ця галактика, що сформувалася 13 мільярдів років тому, за останнє століття стала справжнім гігантом. Набита нестабільними газовими хмарами, COSMOS-AzTEC-1 постійно народжує нові зірки. Таке активне зіркоутворення робить її небезпечною і непередбачуваною.

Галактика, фото - телеграм-канал "Очевидні речі"
Галактика, фото - телеграм-канал "Очевидні речі"

Галактика COSMOS-AzTEC-1 не просто вражає розмірами, а й активно поглинає сусідні системи. Вчені побоюються, що ця галактика може "захопити" наш Чумацький Шлях. Її магнітне поле і швидкий рух до центру Чорної діри можуть створити загрозу для нашої Сонячної системи.

Є й інший сценарій, який трохи відрізняється від катастрофічного. COSMOS-AzTEC-1 може не лише поглинути наш Чумацький Шлях, але й стати джерелом нового зіркового життя. Галактика створює зірки в 1000 разів частіше, ніж у нас, і це може вплинути на формування нових космічних структур в нашій системі.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Нещодавно вчені з університету Тохоку висунули гіпотезу, що Чумацький Шлях вже давно не створює нових зірок і є мертвою галактикою. Це пояснюється тим, що наші зірки не народжуються вже понад 2 мільярди років. Тоді як COSMOS-AzTEC-1 активно поглинає сусідні галактики і використовує їх газ для зіркоутворення.

Вчені поки не можуть точно пояснити, чому газові хмари в COSMOS-AzTEC-1 такі нестабільні. Можливо, галактика зіштовхнулася з іншою, що призвело до її активного зіркоутворення. Але одне ясно: COSMOS-AzTEC-1 живе своїм, досі незрозумілим для нас життям.

Нагадаємо, Наш світ може виявитися віртуальною симуляцією: вчені перевірять, чи ми реальні

Раніше ми розповідали, що Вчені знайшли в людях гени зомбі-вірусів: віками зсередини вбивають нас

Також, Катастрофи, злидні та смерті: глобальне потепління принесе людству важкі випробування вже незабаром