У Китаї трапився цікавий випадок: 38-річна жінка на ім'я Ян вирішила провести кілька місяців у будинку для людей похилого віку, хоча їй далеко не старечий вік. Після того, як її госпіталізували через стрес і втому, Ян зрозуміла, що їй потрібен відпочинок від бурхливого міського життя.

Вона знайшла будинок для людей похилого віку і була приємно здивована тим, що це місце виявилося зовсім не таким, як вона очікувала. Ян приваблювала ідея спокійного, розміреного способу життя, який там пропонують, а також те, що там завжди є медична допомога та їжа.

Пенсіонерка / фото: Pinterest
Пенсіонерка / фото: Pinterest

Вона заплатила 2000 юанів (близько 370 доларів) за місяць проживання, і за ці гроші отримала затишну кімнату та доступ до території з фруктовими садами та тваринами.

"У моєму стані мені було б не до душі жити з ними, тому що мені довелося б рано вставати щодня. Через слабкий психічний стан я також легко прокидалася від будь-якого шуму", – розповіла вона.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Жінка провела в будинку три місяці і знайшла життя там зовсім не нудним. Навпаки, вона була вражена активністю та енергією людей похилого віку, які брали активну участь у різних заходах і із задоволенням ділилися своїми історіями.

Ця позитивна атмосфера надихнула Ян на створення проекту, який розповість про життя людей похилого віку в таких будинках.

Літні люди, пенсіонери / фото: Pinterest
Літні люди, пенсіонери / фото: Pinterest

До речі, це не перший випадок, коли молоді люди обирають життя у будинках для людей похилого віку в Китаї. У деяких місцях, наприклад у Ханчжоу, молодим людям пропонують безкоштовне житло, якщо вони працюють там по 10 годин на місяць, допомагаючи людям похилого віку та полегшуючи їхню самотність.

Ян сподівається, що її проект допоможе змінити уявлення про будинки для людей похилого віку і покаже, що життя там може бути насиченим і цікавим, незважаючи на вік.

Також поспішаємо повідомити, що долар в Україні коштує вдвічі більше, ніж має: індекс Біг-Маку розкрив правду

Раніше стало відомо, пенсіонерка, що помирала, знайшла жінку своєму чоловікові, поселила в будинку і стала з нею дружити

Чоловіки, увага: дивитися "полуничку" на самоті - загрожує плачевними наслідками