Українська монета з особливою датою може коштувати до 250 доларів. Як вона виглядає і чому цікавить колекціонерів, розповідається на тематичному ресурсі Violity.

У скарбничках та кишенях українців можуть перебувати монети, які становлять особливу цінність для нумізматів. Деякі екземпляри можуть коштувати сотні гривень, а інші тисячі чи навіть десятки тисяч гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, наприклад, на онлайн-аукціоні з'явився цікавий лот – 2 копійки, які на перший погляд нічим не виділяються, але при цьому продаються майже за 250 доларів.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Секрет цінності цієї монети в даті карбування, тому визначити її особливість можна лише за аверсом. Ці 2 копійки карбувалися в 2003 році та отримали від нумізматів класифікацію 1ДА. Історія монети досить цікава – вона карбувалась для річної колекції, тому була випущена в обмеженій кількості.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Зазначається, що такі 2 копійки зустрічалися в обороті, але зараз знайти їх стало складніше, адже монети цього номіналу вивели з ужитку. Втім, не виключено, що у когось завалялася така монета в якійсь старій скарбничці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, більше 200 доларів за одну монетку: українцям показали, на чому можна розбагатіти.

Також наш портал інформував, українські 25 копійок можна продати майже в 30 тисяч разів дорожче від номіналу: як виглядає монета.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шанс зірвати куш за радянський "скарб": українці можуть продати старі новорічні іграшки за пристойні гроші.