Хлопчика з двома головами, одну з яких повністю перевернуто на голові, прикріпленої до його тілу, при народженні кинули у вогонь, але він дивом вижив.

Коли хлопчик народився, він настільки налякав акушерку, яка допомагала під час пологів, що вона кинула його у вогонь. Якось він отримав лише легкі травми.

Хлопчик із двома головами, фото: Alamy Stock Photo
Хлопчик із двома головами, фото: Alamy Stock Photo

Обидві голови повністю функціонували і діяли незалежно друг від друга, кожна мала свій власний мозок. Кажуть, що один спав, а інший не спав, і плакав, доки інший усміхався.

І хоча вони відчували той самий біль, їхня реакція на стимулятори була різною – одна голова була дуже світлочутливою і погано бачила. Хлопчик, якого багато хто вважав дивним, народився 1783 року в Мундал Гуат, Бенгалія, Індія. Його батьки, бачачи можливість швидко заробити, відвезли його до Калькутти, де люди платили за те, щоби побачити його унікальний стан.

Популярні новини зараз
Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу
Показати ще

Щоб не дати натовпу подивитись на хлопчика, якого прозвали "Двоголовим хлопчиком з Бенгалії", без оплати, батьки іноді годинами ховали його під простирадлом, повідомляє Amusing Planet.

Минав час і його слава почала поширюватися країною, дивака почали запрошувати до будинків дворян, державних службовців та міських чиновників на приватні виставки. Це було б за преміальною ціною. І хоча можна було б подумати, що хлопчик помер від ускладнень, викликаних його химерною потворністю, насправді він помер від укусу кобри у віці чотирьох років, коли його мати пішла по воду.

Стан хлопчика відомий як craniopagus parasiticus, на який страждають лише двоє з кожних п'яти мільйонів дітей, а череп зараз виставлений у Хантерівському музеї Королівського коледжу хірургів у Лондоні.

Череп у музеї, фото: X/fasc1nate
Череп у музеї, фото: X/fasc1nate

Хірургічне втручання з виправлення цих надзвичайно рідкісних захворювань дуже ризиковано. 2004 року дівчинка, яка народилася з таким самим захворюванням у Домініканській Республіці, перенесла операцію у віці восьми тижнів, але померла від втрати крові. У 2005 році ще одна хвора дитина пройшла успішну 13-годинну процедуру в Єгипті, але померла через кілька тижнів через інфекції. А зовсім недавно, у 2021 році, в Румунії народилася дитина з двома головами, але померла за кілька годин.

Нагадаємо, що у 18-річної українки у Франції відібрали новонароджену дочку: "Поводиться холодно".

Раніше ми повідомляли, що 19-річна дівчина завагітніла у 7 разів, але і це не межа: вперше була ще сама дитиною.