У Шепетівській лікарні стався випадок, що підтверджує безмежну доброту людського серця та готовність жертвувати заради порятунку інших життів.

Жінка, у якої лікарі діагностували незворотні наслідки черепно-мозкової травми та смерть мозку завдяки згоді своїх рідних стала донором для чотирьох людей, подарувавши їм шанс на продовження життя. Про це повідомляє Укрінформ.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

Як розповів завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Валерій Сивоконюк, ця трагічна історія почалася з нещасного випадку. Мешканка Шепетівки впала з велосипеда, отримавши серйозну черепно-мозкову травму. Медики негайно провели операцію та вжили всіх можливих заходів для порятунку її життя, проте травма завдала непоправної шкоди головному мозку.

Незважаючи на безнадійний стан мозку, серце жінки, обидві нирки та печінку продовжували функціонувати. Рідні потерпілої виявили неймовірну мужність та співчуття, дозволивши вилучити органи для трансплантації.

Популярні новини зараз
Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

"У пацієнтки констатували смерть мозку. Але серце, обидві нирки та печінка були живі. А це – шанс на порятунок ще чотирьох життів. Велике спасибі родичам цієї жінки", - заявляє лікар.

Медики Львова взяли нирки та печінку для термінової трансплантації реципієнтам, а столичні лікарі забрали серце жінки для іншого пацієнта. Такий шляхетний вчинок подарував нове життя чотирьом людям, які боролися зі смертельними хворобами.

Нагадаємо, Майк Тайсон може померти? Легендарного боксера застерігають від повернення на ринг

Як повідомляв "Знай.uа", загинули 582 особи: 2 літаки зіткнулися через закритий аеропорт

Знай.ua писав, мама померла і залишила дітям багато секретів у будинку - все було у них перед носом