У молодому віці люди часто не усвідомлюють своїх пріоритетів та цінностей. Вони перебувають у процесі самопізнання, відкриваючи нові грані свого "я", експериментуючи з різними ролями та способами буття. Це природний етап становлення особистості, коли людина намагається зрозуміти, хто вона і що для неї важливо. Однак така невизначеність може створювати труднощі у побудові міцних та стійких відносин.

З часом люди починають краще розуміти свої бажання. Це допомагає їм зробити усвідомлений вибір у бік партнера, з яким вони готові поділити своє життя.

Вогонь на весіллі, скріншот: Youtube
Вогонь на весіллі, скріншот: Youtube

Психотерапевт Лорі Готліб вважає, що найбільш сприятливим періодом для укладання шлюбу є вік від 25 до 30 років. На її думку, у цьому віковому проміжку люди вже досить дозріли, щоб зробити свідомий крок, але ще не втратили гнучкість та здатність іти на компроміси.

Готліб пояснює, що надто ранній шлюб може зазнати невдачі через брак життєвого досвіду партнерів. Їм не вистачає розуміння своїх пріоритетів, вони все ще перебувають у процесі самовизначення та самоствердження. Це може негативно вплинути на відносини і призвести до розлучення.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Свадьба, фото из соцсетей
Свадьба, фото из соцсетей

З іншого боку, після 32 років ризик розпаду шлюбу починає зростати на 5% щорічно. Готліб пов'язує це з тим, що з віком люди стають упертішими і жорсткішими у своїх поглядах, їм важче йти на поступки та знаходити компроміси.

Психотерапевт зазначає, що люди, які пережили травму розлучення, можуть мати труднощі у побудові нових відносин. Вони схильні проектувати негативний досвід минулого нового партнера, не довіряючи йому повністю і "карати" його чужі провини.

Нагадаємо, вона може мовчати, але на обличчі будуть субтитри: топ-4 найнедоступніших жінок за знаком Зодіаку

Як повідомляв "Знай.uа", Віталій Козловський таємно одружився з улюбленою помічницею: співак мовчить досі

Знай.uа писав, дружина мільярдера зізналася, які правила ставить їй чоловік - погодилася б кожна