У Японії стрімко поширюється рідкісна, але смертельно небезпечна бактеріальна інфекція, і медики поки що не можуть встановити причини цього явища.

Основну загрозу становить зростаючу кількість випадків важкої та потенційно смертельної форми стрептококової інфекції групи А, відомої як синдром стрептококового токсичного шоку (STSS). Присутність високовірулентних штамів цієї інфекції підтверджено практично у всіх префектурах Країни сонця, що сходить, пише The Guardian.

Японія, кадр з відео Антона Птушкіна
Японія, кадр з відео Антона Птушкіна

Торік у Японії було зареєстровано 941 випадок STSS. А лише за перші два місяці 2024 року – вже 378 випадків по всій країні.

Зоною ризику охоплено як літні люди, а й особи працездатного віку. З 65 пацієнтів віком до 50 років, у яких діагностували STSS, померло 21, тобто майже кожен третій...

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Японські вчені сперечаються про причини зростання агресивності цієї бактерії. Деякі експерти вважають, що стрімке збільшення захворюваності минулого року було пов'язане зі зняттям обмежень, запроваджених під час пандемії коронавірусу. Люди послабили пильність і перестали дотримуватися заходів захисту.

Коронавірус в Японії, скріншот: YouTube
Коронавірус в Японії, скріншот: YouTube

Другою можливою причиною називають зміну імунітету у хворих на коронавірус.

Професор Баранова однією з причин різкого зростання небезпечної інфекції називає стійкість штамів до антибіотиків, яка стала активно зростати з 2022 року.

Нагадаємо, українка померла, але врятувала життя чотирьом людям

Як повідомляв "Знай.ua", цілування кота може закінчитися лікарнею: які наслідки для здоров'я

Знай.ua писав, сам наркоман і завдав собі шкоди: Закарпатський ТЦК виправдався за спробу суїциду хлопця