Канадка Кріс Стюарт витратила величезну суму – понад 50 тисяч доларів, щоб клонувати свого загиблого кота, Ведмедя. Її улюбленець загинув в автомобільній аварії два роки тому і це був для неї великий удар.

Після цього вона вирішила звернутися до компанії з клонування, щоб зберегти його ДНК і спробувати повернути його назад у своє життя.

Жінка клонувала загиблого кота / CTV News
Жінка клонувала загиблого кота / CTV News

Однак шлях до клонування виявився непростим, повідомляє CTV News. Після чотирьох невдалих спроб Кріс все ж таки отримала двох кошенят, яких вона назвала Ведмежатами:

"Я знала, що хочу зробити це, тому що за три або чотири роки до цього я намагалася клонувати одну зі своїх собак, і у мене все ще були інструкції, як відправити зразки клітин до компанії Viagen у Техасі Після чотирьох невдалих спроб, сурогатна кішка народила двох кошенят."

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Жінка клонувала загиблого кота / CTV News
Жінка клонувала загиблого кота / CTV News

Наприкінці січня компанія Viagen, яка займається клонуванням свійських тварин, повідомила Кріс про народження кошенят 10 січня. Минулого тижня вона власноруч отримала двох кошенят у Нью-Йорку, які буквально є генетичними клонами її коханого кота Ведмедя.

Кріс зізнається, що вона не може відрізнити своїх нових кошенят від оригіналу, їх характери також дуже схожі:

"Я не можу відрізнити їх. Що стосується характеру, я повинна сказати, що вони обидва зараз ідентичні Медведю. Оскільки вони приймають дуже зухвалі рішення, у них є трохи марнославства, як у Ведмедика".

Жінка клонувала загиблого кота / CTV News
Жінка клонувала загиблого кота / CTV News

Хоча рішення Кріс клонувати свого кота насамперед було емоційним, вона визнає, що її також цікавить наукова сторона цього процесу. Вона сподівається, що її історія надихне інших власників свійських тварин і покаже, що така можливість існує.

Звичайно, рішення про клонування домашньої тварини – це не лише емоційне, а й дороге підприємство.

Клонування кошенят обійшлося Кріс у значну суму, але вона впевнена, що це коштувало витрат. Вона рада, що її очікування завершилося, і що тепер вона має два маленькі кошеня, які нагадують їй про її улюбленого Ведмедя.

Також ми розповідали, до ошка-перевертень не може знайти будинок, лякаючи людей одним своїм виглядом: чому її не треба боятися

Раніше стало відомо про те, чому кіт сивіє: українцям розповіли, що робити у разі появи сріблястості