У Великій Британії розгорівся резонансний кримінальний скандал, пов'язаний із крадіжкою унікального твору мистецтва – золотого унітазу вартістю 6 мільйонів доларів.

39-річний Джеймс "Джиммі" Шин із міста Веллінгборо визнав свою причетність до змови з метою крадіжки зі зломом та подальшого продажу викраденого із заміського будинку в Оксфордширі, де народився легендарний Вінстон Черчілль. Про це повідомляє The Guardian.

Золотий унітаз, скріншот: Youtube
Золотий унітаз, скріншот: Youtube

Предметом злочину став артоб'єкт із 18-каратного золота, створений італійським художником Мауріціо Каттеланом. Цей незвичайний унітаз був підключений до водопроводу... тому його можна використовувати за прямим призначенням. Однак демонтаж зливної системи спричинив затоплення та пошкодження історичної будівлі XVIII століття.

Наразі Джеймс Шин відбуває 17-річний тюремний термін за низку попередніх злочинів, у тому числі махінації з банкоматами, викрадення тракторів на півмільйона доларів та цінні трофеї з Національного музею кінного спорту у Ньюмаркеті. Під час останнього засідання в Оксфорді він підключався до відеоконференції з в'язниці.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Золотий унітаз, скріншот: Youtube
Золотий унітаз, скріншот: Youtube

Щодо викрадення золотого унітазу досі продовжуються розслідування.

Троє інших фігурантів справи - 38-річний Майкл Джонсон, звинувачений у крадіжці зі зломом, а також 40-річні Фредерік Сайнс та Бор Гучук, яким інкримінують змову з метою реалізації викраденого майна - не визнали своєї провини. Судовий розгляд їхньої справи призначено на 24 лютого 2025 року.

Нагадаємо, захотів розпалити дров'яну піч бензином і сам перетворився на факел: чоловік став "зіркою" перед загибеллю

Як повідомляв "Знай.uа", жінка купила кільце на барахолці і різко стала багатою на все життя

Знай.uа писав, чоловік тільки купив будинок, а під ліжком вже була охолола жінка: пролежала 6 місяців