Село Хоксе в Непалі, відоме своїми скромними хатинами та гарними пейзажами, приваблює не лише мандрівників, які прагнуть підкорити Еверест, а й фахівців у галузі охорони здоров'я, які борються із жахливою практикою міжнародної торгівлі органами.

Кожен другий дорослий мешканець цього села був змушений продати одну зі своїх нирок за гроші. Дивно те, що за безцінь.

Селяни продали нирки за 8 тисяч гривень / фото: Metro
Селяни продали нирки за 8 тисяч гривень / фото: Metro

Наслідок цього жорсткого експлуатаційного процесу вражає своїм жахом та масштабом. Трансплантологи найчастіше полюють за вразливими людьми у сільських районах по всьому світу.

У Непалі брокери представляють багатих іноземних клієнтів, будують стосунки з потенційними жертвами і обманом змушують їх віддати нирку, обіцяючи великі виплати і приховуючи ризики для здоров'я.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Дослідження 2015 року виявило, що понад 300 мешканців села Хоксе продали свої нирки лише за 200 доларів США (7800 грн). Більшість із них потрапляли до Індії, де жили потенційні клієнти.

Селяни продали нирки за 8 тисяч гривень / фото: Metro
Селяни продали нирки за 8 тисяч гривень / фото: Metro

Навіть ті, хто отримував великі виплати, стикалися із жахливими наслідками. Жителі Непалу часто ставали жертвами ниркової недостатності через екстремальні температури та нестачу води.

Один з тих, хто вижив, Джіт Бахадур Гурунг, зараз тричі проходить діаліз крові, щоб вижити без нирки, яку він продав, але тепер йому самому потрібний донор.

На думку експертів, близько третини всіх трансплантацій у Непалі пов'язані з гастарбайтерами, що повертаються з-за кордону, чиї нирки зруйновані через жорсткі умови праці.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що жінка поховала доньку і впевнена, що в цьому винен статевий орган зятя. Хоче експертизу

Вам буде цікаво дізнатися, чи українка померла, але врятувала життя чотирьом людям