Канарські острови, відомі як популярний туристичний напрям, зіткнулися з небувалим невдоволенням місцевих жителів.

Група активістів на Тенеріфе виступила з ініціативою вимагати від туристів повернутися додому, а для привернення уваги оголосила голодування. Близько 20 місцевих громадських організацій об'єдналися та розпочали протест проти масового туризму. Про це повідомляє Bild.

Один із протестувальників зазначив, що почувається на своїй землі як іноземець, адже все створено для обслуговування британських та німецьких туристів, які приїжджають лише для того, щоб пити дешеве пиво, засмагати на сонці і є гамбургери та картопля фрі.

Активісти звинувачують туристів у погіршенні стану навколишнього середовища, пробках на дорогах, стрімкому зростанні цін, нестачі води та житла, перенаселеності островів та проблемах у медичній сфері. Вони вимагають, щоб влада припинила будівництво нових готелів та гольф-полів, а також запровадила туристичний податок.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Протестувальники обурені тим, що місцева влада зосередилася виключно на розвитку туристичної галузі, нехтуючи потребами місцевого населення та розвитком промисловості та сільського господарства.

Один з активістів Рубен Перес зазначив, що бідність зростає, якість життя погіршується, а на вулицях стає дедалі більше безпритульних.

Нагадаємо, бабуся народила дитину своєму синові та його хлопцеві: вагітність пройшла легко, а пологи знімали на камеру

Як повідомляв "Знай.uа", на Землю чекає "мега-засуха" через глобальне потепління - сільське господарство під загрозою

Знай.ua писав, потягли надгробок з цвинтаря, вартістю 2 мільйони: поліція спіймала злодіїв-невдах і з'ясувала неймовірне