Група астрономів висунула цікаву теорію про те, що навколоземний астероїд Камоалева діаметром від 40 до 100 метрів насправді є уламком Місяця.

Вчені виявили докази, що вказують на можливе походження космічного каменю з кратера, який утворився на Місяці кілька мільйонів років тому. Після ретельного аналізу дослідники дійшли висновку, що астероїд міг відколотися від кратера Джордано Бруно, названого на вшанування італійського космолога-теоретика 16 століття. Про це повідомляє Nature Astronomy.

Місяць. Фото: Youtube
Місяць. Фото: Youtube

Використовуючи комп'ютерне моделювання, вчені змогли відтворити зіткнення, що призвело до кратера діаметром більше 19 кілометрів.

Кратер, розміром 21 кілометр, виявився ідеальним кандидатом для походження астероїда Камоалева. Крім того, відсутність уламків навколо астероїда свідчить про його щодо "молодого віку" – від 10 до 100 мільйонів років, що є лише маленькою часткою порівняно з мільярдами років існування Місяця.

Популярні новини зараз
Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні
Показати ще

Місяць
Місяць

"Зрозуміло, що найбільші, наймолодші кратери є ймовірнішими джерелами, оскільки вони утворюють більше уламків, які досі залишаються в космосі або навколоземній орбіті", - пояснюють дослідники.

Нагадаємо, унікальна планета Х, яку ледь не вигнали із системи: астрономи розповіли "космічну драму"

Як повідомляв "Знай.uа", до Землі наближається гігантський астероїд

Знай.uа писав, чому летять інопланетяни? У мережі згадали моторошну "Гіпотезу темного лісу", яку підтримував навіть Стівен Хокінг