На ділянці узбережжя Тихого океану, що тягнеться приблизно за 240 кілометрів від міста Лонг-Біч до Лінкольн-Сіті, було виявлено сотні загадкових смолистих "кульок".

Ця знахідка збентежила місцевих чиновників, котрі намагаються розгадати таємницю походження цих згустків. Проте вчені, схоже, вже мають пояснення цього явища, пов'язуючи його з недавнім розливом нафти. Про це повідомляє Daily Mail.

Чорні згустки, скріншот: Youtube
Чорні згустки, скріншот: Youtube

Фахівці Департаменту риби та дикої природи штату Орегон (ODFW) провели експертизу знайдених згустків та виявили, що вони мають нафтове походження. Результати аналізу вказують на те, що ця речовина з'явилася внаслідок невідомого розливу нафти.

Крім того, до департаменту надійшло щонайменше десять повідомлень про птахів, покритих нафтою, виявлених на пляжах. На жаль, лише чотирьох птахів виявили співробітники, два з яких були мертвими, а одного довелося приспати.

Популярні новини зараз
Українцям заплатять 20 тисяч гривень, але треба поквапитись Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило
Показати ще

Чорні згустки, скріншот: Youtube
Чорні згустки, скріншот: Youtube

Берегова охорона США намагалася встановити джерело розливу нафти, проте офіційно підтвердити наявність не вдалося. Вчені пояснюють, такі згустки, схожі на краплі смоли, зазвичай утворюються через те, що вітер і морські хвилі розтягують і розбивають великі нафтові розливи більш дрібні фрагменти.

Докладаються всі зусилля, прочісуючи пляжі та пролітаючи над Тихим океаном, щоб виявити докази розливу нафти.

Нагадаємо, "померла" від блискавки жінка передбачає катастрофи

Як повідомляв "Знай.uа", у серці України знайдено гніздо динозаврів: де саме жили доісторичні гіганти

Знай.uа писав, дівчина "пересаджувала" собі фекалії брата і хлопця, щоб вилікуватися - але вийшло тільки гірше