Україна багата на історичні та археологічні скарби, деякі з яких зберігають у собі легенди про давні цивілізації. Одним із таких маловідомих місць є острів на Одещині, який ховає в собі секрети давньогрецької міфології. Ви, мабуть, не здогадувались, що саме тут, на українській землі, знайшов свій останній спочинок легендарний Ахіллес.

Відомий блогер та хімік Гліб Репіч нещодавно провів цікаве опитування серед українців, запитуючи їх про місце поховання Ахіллеса. Більшість людей не знали правильної відповіді, що не дивно, адже історія цього місця відома лише обраним. Завдяки уточненням блогера, вдалося наблизитись до розгадки: острів Зміїний, або як його називали давні греки - «Острів Ахілла», зберігає в собі багато таємниць.

Ахіллес. Фото з відкритих джерел

Згідно з давньогрецькими міфами, богиня Фетіда підняла острів Зміїний з моря для свого сина Ахілла. На честь героя греки збудували храм, руїни якого існували на острові до початку XIX століття. Після російсько-турецької війни 1828—1829 рр. острів відійшов до Російської імперії, і росіяни збудували з залишків храму маяк.

Острів Зміїний

Популярні новини зараз
Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

У середині XX століття на дні моря біля берегів острова було знайдено безліч артефактів, що належали храму Ахілла. Відомо, що давньогрецьких героїв ховали разом зі зброєю, тому серед цих знахідок можуть бути і легендарні предмети, такі як знаменитий щит Ахілла.

Україна продовжує відкривати світу свої таємниці. Острів Зміїний – це лише один із багатьох історичних скарбів, який показує тісний зв'язок нашої країни з давніми цивілізаціями.

Нагадаємо, Це було поховано під піском 4,5 тисячі років: після урагану місцеві побачили те, що шокувало їх

Раніше ми розповідали, що НЛО долетіли до Місяця і почали там будівництво: дивовижні кадри розбурхують кров

Також, Нове відкриття археологів перевертає уявлення про раннє виноробство: коли наші предки почали пити