Сучасні реалії такі, що багато хто працює біля комп’ютера, через що скаржиться на проблему із зором. Та існують прості, але, водночас, дієві методи, які допоможуть розслабити очі і зробити так, щоб не втомлюватися, сидячи днями біля екрану комп’ютера або ноутбуку.

Про це розповідають в Національному інституті ока.

Прості методи покращення здоров’я очей

Розслаблення м’язів

Якщо не тренувати м’язи очей, то з часом ви помітите, що ваш зір починає буквально "падати". Ця проблема є найпопулярнішою серед людей, які днями сидять на роботі перед моніторами, та підлітків, які постійно в телефонах. Якщо ви зрозуміли, що настав час покращити свій зір, то виділяйте декілька годин, щоб переводити погляд в інші боки. Кращим варіантом буде вийти надвір або просто подивитися у вікно.

Проблеми із зором, mobiclinic.com.ua
Проблеми із зором, mobiclinic.com.ua

Відмова від окулярів

Мало хто знає, але, насправді, окуляри розслабляють м’язи очей і не дають їм наповну працювати. Тому медики радять частіше знімати окуляри або одягати їх лише тоді, коли вам це необхідно.

Популярні новини зараз
Нові ціни на тепло вже з 1 жовтня: що чекає на споживачів У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою "Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку
Показати ще

Проблеми з зором. Фото: скрін youtube
Проблеми з зором. Фото: скрін youtube

Прийом вітамінів

Кожній людині час від часу потрібно пити вітаміни, особливо тим, хто хоче покращити здоров’я очей. Медики радять пити такі вітаміни, як:

  • вітаміни А, С і Е;

  • антиоксиданти;

  • омега-3 жирні кислоти;

  • лютеїн.

Вони містяться у листовій зелені, ягодах та рибі, тому медики радять додати ці продукти в свій раціон.

Дівчина п'є воду
Дівчина п'є воду

Вправи для очей

Краще робити розтяжку м’язів очей, а щоб це зробити, встаньте прямо і подивіться праворуч, не повертаючи голови. Потім повільно переводьте свій погляд ліворуч, вниз і вгору.

Нагадаємо, що категорично не можна пити людям, які страждають від проблем із тиском.

Як повідомляли раніше, які продукти допоможуть відновити стан здоров’я печінки.

Як писав "Знай" раніше, які продукти здатні позбавити людину від головного болю.