Флоренція, колиска Ренесансу та скарбниця світової культури, опинилася в епіцентрі скандалу. Все через інцидент, який стався біля знаменитого мосту Понте Веккіо, де туристка була сфотографована в непристойних позах із копією бронзової статуї бога Вакха.

Фотографії, опубліковані в Instagram (Welcome to Florence), викликали гнів серед італійців та шанувальників мистецтва по всьому світу. Вони закликали знайти дівчину та покарати її.

Флоренція, з населенням трохи більше 300 тисяч жителів, щорічно приймає мільйони туристів. У 2022 році місто відвідало понад 10 мільйонів гостей, а рекордним став 2018 рік із неймовірною цифрою у 27 мільйонів відвідувачів.

Ці цифри яскраво демонструють масштаб проблеми, з якою стикається місто: як зберегти свою культурну спадщину та якість життя місцевих жителів за умов колосального напливу туристів?

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Подібні інциденти є наслідком відчуття безкарності серед деяких туристів. Вона закликала до впровадження "сінгапурської моделі" з жорстким контролем та високими штрафами за неналежну поведінку.

Туристи, фото: Знай.ua
Туристи, фото: Знай.ua

Проблема "надмірного туризму" не обмежується лише Флоренцією.

Місцеві жителі Флоренції висловлюють стурбованість з приводу "деградації" міста та перетворення його на "цирк" для туристів.

Нагадаємо, електрик впав у чан із металом температурою 720°C: вижив ще й виліз самостійно

Як повідомляв "Знай.uа", все перетворилося на жах: 1800 кандидатів прийшли на співбесіду на 10 робочих місць

Знай.uа писав, сім'я хотіла прибрати за сміттярем, а отримала штраф