Нещодавно вчені виявили зміни, наслідки яких можуть виявитися значущими для майбутнього нашої планети.

Група дослідників вивчили гірські породи, вік яких сягає 1,4 мільярда років. Це й дозволило дізнатися про те, як змінювалися "відносини" між Землею та Місяцем упродовж багатьох років. І це дозволило дізнатися, що Місяць віддаляється від Землі... на 3,82 сантиметри на рік. Через що вже через 200 мільйонів років доба на нашій планеті триватиме 25 годин.

Місяць. Фото: Youtube
Місяць. Фото: Youtube

Цей процес, хоч і невидимий для нас у повсякденному житті, глибоко впливає на нашу планету.

Вилучення Місяця – це лише одна з багатьох змінних у складному рівнянні майбутнього Землі. Кліматичні зміни, геологічні процеси, сонячна активність та інші космічні явища відіграють роль у формуванні майбутнього нашої планети.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Ця нова інформація змушує нас переосмислити наше місце у Всесвіті. Ми звикли думати про космос як про щось далеке і незмінне, але дослідження показують, що навіть найближчі до нас небесні тіла постійно змінюються.

Переведення годинника, фото: Знай.ua
Переведення годинника, фото: Знай.ua

Важливо відзначити, що хоча наслідки Місяця розгортатимуться протягом мільйонів років, вони мають важливе значення для розуміння історії та майбутнього нашої планети вже зараз.

Нагадаємо, сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета

Як повідомляв "Знай.uа", на найближчій до Землі планеті може існувати життя – яку знахідку зробили вчені

Знай.ua писав, тільки цього не вистачало: на Землю летить астероїд розміром з Ейфелеву вежу