Війна в Україні не лише зруйнувала міста та долі, а й серйозно підкоригувала особисті життя. На тлі постійних загроз і плутанини людям стало важче знаходити кохання.

The New York Times опублікував статтю про те, як розв'язана росією війна змінила українську сферу знайомств і з якими труднощами стикаються ті, хто шукає стосунки за таких непростих часів.

Катерина Байрачна, 35-річна киянка, шукала кохання вже два з половиною роки, але війна постійно ставила "палиці в колеса". Вона познайомилася із солдатом, але його відправили на фронт. Інший виявився не в настрої для стосунків, бо боявся призову.

Навіть у додатку Bumble, де їй сподобався один хіпстер, її одразу відлякала ампутована нога хлопця – вона не була готова до стосунків із ветераном війни:

"Я дивилася на його профіль 15 хвилин і мені стало його так шкода. Я відчуваю, що не готова до цього".

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Романтика в Україні починає "вмирати" / фото: The New York Times
Романтика в Україні починає "вмирати" / фото: The New York Times

Минулий рік став рекордним за низькою кількістю народжень та шлюбів в Україні. Жінки почали шукати нові способи знайомства: вони використовують прикладні програми, відвідують заходи швидких побачень.

Наприклад, Світлана Кривокучо, IT-працівниця, нещодавно спробувала участь у заході швидких побачень у модному кафе у Києві. Там чоловіки та жінки спілкувалися по п'ять хвилин за столиками, і хоч сміх та посмішки були, організатори кажуть, що чоловіки бояться виходити через закон про мобілізацію. У результаті заходи часто не набирають потрібної кількості учасників.

Катерина Байрачна та інші жінки кажуть, що багато чоловіків виглядають пригніченими та втомленими, і лише мало хто готовий до стосунків.

Романтика в Україні починає "вмирати" / фото: The New York Times
Романтика в Україні починає "вмирати" / фото: The New York Times

Олена Актисенко, 24-річна маркетинговий продюсер, теж шукає довгострокові стосунки, але стикається із труднощами у додатках для знайомств.

"Я питаю: що ми робимо? Що відбувається?" – ділиться вона.

Відповіді на кшталт "Я не знаю, що буде завтра" стали нормою, і майже кожен п'ятий чоловік на Tinder виявляється солдатом.

"Вони герої, але починати з ними стосунки надто ризиковано", – вважає Олена.

Деякі українські жінки, що подорожують за кордон, кажуть, що їм легше завести відносини за межами України, де війна не затьмарює їхнє життя.

"Чому наші чоловіки повинні так страждати, коли жінки можуть просто поїхати за кордон і випити мартіні в Мілані?", – запитує Катерина Байрачна.

Романтика в Україні починає "вмирати" / фото: The New York Times
Романтика в Україні починає "вмирати" / фото: The New York Times

Але кохання в Україні все ще є. Сергій Чуйков, 38-річний солдат із протезом, втратив ногу на війні, та все ж таки знайшов на заході швидких побачень "ковток свіжого повітря". Він був радий ненадовго забути про війну і сказав, що на зустрічах було багато сміху та посмішок. Сергій навіть знайшов кілька жінок, котрі хотіли зустрітися з ним знову.

"Мені не потрібно приходити вдруге, тому що сьогодні і так багато хороших дівчат. Цього більш ніж достатньо", – сказав він.

Нагадаємо, немає сил ні на що звинувачуйте тих, хто поруч: потужне заклинання, щоб відновити все, що у вас вкрали

Раніше ми писали, не дайте коханому відібрати у вас "це" втратите і станете "собачкою"

Крім того, Знай.ua повідомляв, жінка перетворила життя на аукціон: знайшла любов і заробила грошей