Іноді життя підкидає нам ситуації, які здаються настільки абсурдними, що важко повірити, що це відбулося насправді. Така історія трапилася в американському штаті Арізона, де жінка вирішила подати до суду на... Бога. І це не жарт!

Історія розпочалася у 1960 році, коли Бетті Пенроуз, мешканка Арізони, опинилася у дуже неприємній ситуації. Під час грози у її будинок влучила блискавка, знищивши все, що вона мала. Звісно, це був шок для жінки, адже блискавка буквально перетворила її дім на попіл.

Блискавка, фото: скріншот
Блискавка, фото: скріншот

Після цього Бетті звернулася за допомогою до свого адвоката, Рассела Тензі, з надією на відшкодування збитків. Але з'ясувалося, що через форс-мажорні обставини ніхто не хотів брати на себе відповідальність за цей випадок. Тоді Бетті та її адвокат вирішили зробити крок, який багатьом здався б неймовірним — подати до суду на Бога.

Так, це не вигадка. Жінка і її адвокат вирішили, що якщо ніхто з людей не може нести відповідальність за удар блискавки, то цю відповідальність має взяти на себе Той, хто, як вони вважали, контролює все на світі. Вони вимагали компенсацію в розмірі 100 тисяч доларів: 75 тисяч за матеріальну шкоду і 25 тисяч за моральну.

Популярні новини зараз
Скільки доведеться платити за газ з 1 жовтня: тарифна сітка від постачальників В Порошенка зібрали з українців 17 млн грн на ЗСУ, але гроші витратили на судову заставу екс-чиновнику, - експерт ТЦК забирають документи: як діяти "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Позов був офіційно зареєстрований у суді. Попри те, що ця справа звучала абсурдно, адвокат підготував документи на повному серйозі, готовий доводити в суді, що Бог не виконує свої обов'язки належним чином.

Судовий процес тривав довго. Слухання призначили аж через дев’ять років після подання позову. Однак, на велике розчарування Бетті Пенроуз, на судове засідання відповідач — тобто Бог — не з'явився. За законами, якщо відповідач не з’являється в суді, справа автоматично вирішується на користь позивача. Тому жінка виграла суд проти Всевишнього.

Але перемога була недовгою. Незабаром суд переглянув своє рішення і визнав його недійсним. На жаль, Бетті так і не отримала бажаних 100 тисяч доларів, і її перемога залишилася лише на папері.

Нагадаємо, Жінка відмовилась від фруктів і овочів на цілий рік: який результат принесла ця витівка

Раніше ми розповідали, що Волонтери роздали людям льодяники з метамфетаміном: скуштували навіть діти

Також, Райський острів у Тихому океані шукає нових мешканців — дадуть гроші на переїзд і допоможуть з житлом