Ніна Матвієнко — легенда української естради, Народна Артистка, яка завжди викликала лише теплі емоції та посмішки на обличчях.

Проте її не стало 8 жовтня 2023 року, у Києві, про що повідомила її дочка Антоніна. 11 жовтня її поховали на Звіринецькому цвинтарі. Наразі окремі громадяни, шанувальники Ніни Матвієнко, вирішили створити петицію щоб дати їй можливість ніколи не бути забутою.

Ніна Матвієнко, фото Instagram
Ніна Матвієнко, фото Instagram

Цього вдасться досягти, якщо перейменувати одну з вулиць Києва на її честь. Данило Василинюк, автор петиції, пропонує зробити це з вулицею Лєскова.

"Прошу перейменувати вулицю росіянина Лєскова на честь найбільшої співачки та актриси України Ніни Матвієнко. Ніна Митрофанівна заслужила вулицю в самому центрі Києва", - заявив він.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Вже понад 1600 осіб підтримали цю ініціативу, але щоб у Київській міській раді взялися до її розгляду, потрібно зібрати 6 тисяч підписів. Відомо, що й Антоніна Матвієнко поставила там свій "підпис", хоч і в електронному вигляді.

Ніна Матвієнко, скріншот: petition.kyivcity.gov.ua
Ніна Матвієнко, скріншот: petition.kyivcity.gov.ua

На момент написання новини залишається ще 47 днів на збір підписів, інакше рішення ухвалювати ніхто не буде. Варто додати, що не факт, що влада Києва ухвалить позитивне рішення щодо цієї петиції.

Нагадаємо, Тоня - не перша спадкоємиця: що у заповіті Ніни Матвієнко та хто може залишити Мірзояна без даху над головою

Як повідомляв "Знай.uа", "вона дуже просила, щоб...": Тоня Матвієнко зізналася, чого хотіла мама перед смертю

Знай.ua писав, Данилець і Моісеєнко з "Кроликів", які підтримують путіна, у Києві прийшли на прощання з Ніною Матвієнко