У японському Токіо битва з гігантськими ненажерливими воронами ще не закінчилася, як відразу почалася нова битва - цього разу з північноамериканськими єнотами. За останніми даними, їх кількість у столиці збільшилася вп'ятеро за останнє десятиліття, і тепер місцева влада зіткнулася з необхідністю вжити термінових заходів.

Муніципалітети західного Токіо встановлюють пастки і створюють гарячі лінії для мешканців, щоб вони могли повідомляти про проникнення єнотів у їхні будинки або пошкодження врожаю.

Про це повідомляє The Guardian.

Єнот дражниться, фото з відкритих джерел
Єнот дражниться, фото з відкритих джерел

Все це відбувається на тлі зростаючого занепокоєння через шкоду, яку ці тварини можуть завдати місцевій екосистемі. Варто зазначити, що збитки міста через шкідливість єнотів оцінюються в 450 мільйонів ієн (японська валюта ред) або 2,8 млн доларів.

Популярні новини зараз
Українцям дозволять відкупитися від мобілізації – новий закон вже на підході Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Насправді єноти в Японії не є оригінальними мешканцями і розглядаються як інвазивний вигляд. Їхня популяція почала збільшуватися після того, як їх привозили як домашніх вихованців, а потім відпускали на волю. Тому тепер вони завдають шкоди сільському господарству та природі.

Популярне телевізійне аніме "Єнот Шахрай" з 1970-х років також привернула до єнотів велику цікавість і призвела до зростання імпорту.

"Наші пастки іноді ламаються, оскільки єноти теж відчайдушно намагаються вижити. Насправді спіймана лише невелика частина з них, тому ми не можемо оцінити їхній загальний діапазон", – розповідає місцевий чиновник.

Скарги на шкоду, заподіяну єнотами посівам, інфраструктурі, приватним будинкам та садам, надходять майже у всіх 47 префектурах Японії.

Вам буде цікаво дізнатися, чоловікові пересадили свинячу нирку, але він встиг пожити лише 2 місяці - лікарі "відмовляються"