Знавці визначили, що це модель богині Сонця Хатхора.

74-річна Лідія Марнер знайшла давньоєгипетську статуетку на пляжі Палмахім на півдні Ізраїлю, помітивши її серед хвиль. Про це повідомляє портал Newsweek . Знавці визначили, що статуетці близько трьох тисяч років.

Статуетка богині Сонця. Фото: Youtube
Статуетка богині Сонця. Фото: Youtube

Це був дуже штормовий день, хвилі були високі, погода була зимовою. Ми гуляли вздовж моря, коли я раптом помітила, що до мене підкотився камінь - сказала Марнер Times of Israel.

Йолі Шварц з Управління держцінностей Ізраїлю розповів, що Богиня Хатор була давньоєгипетською богинею Сонця, яка вважалася однією з наймогутніших.

Популярні новини зараз
Українців змусять повернути допомогу – кого заженуть у мінус Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще

Статуетка богині Сонця. Фото: Youtube
Статуетка богині Сонця. Фото: Youtube

За словами історика мистецтва Ліама Девіса, Хатор часто зображували як богиню-корову або як жінку з коров'ячими рогами та сонячним диском на голові, які символізували родючість та достаток:

Нагадаємо, що вчені хочуть пересаджувати голови вже незабаром: чим це може закінчитися.

Раніше повідомляли, що Японією поширюється смертельна інфекція: бактерії вбивають за 48 годин. Хвороба викликає стрептокок, який зазвичай є збудником ангіни у дітей.

Також стало відомо, що вчені готують людство до 25 години на добу - це може статися відносно "швидко". Якоїсь миті на добу буде не 24, а 25 годин, але не так швидко, як здається.