Останні петиції

Плани з відставки міністра соцполітики Марини Лазебної та скандальна дисертація народного депутата Іллі Киви спровокували справжню "бурю" як серед науковців, так і в Верховній Раді. Разом з тим, велика увага українців наразі прикута до ще одного питання - затвердження нового гімну нашої держави. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Змінити гімн: конкурс і пропозиції

В переліку останніх звернень до Парламенту – питання державних символів України.

Автор днями опублікованої на офіційному сайті ВРУ петиції Генадій Кучер пропонує призначити конкурс на визначення нового тексту Державного Гімну України.

День Незалежності - фото Знай.ua
День Незалежності - фото Знай.ua

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

А у якості потенційного кандидата він пропонує композицію Геннадія Кучера і Михайла Вербицького.

Петиція - скріншот
Петиція - скріншот

Розробити новий, більш оптимістичний Гімн, пропонує і автор нещодавно розміщеної петиції на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України № 22/116288.

"Пропоную змінити діючий державний Гімн, оскільки на сьогодні текст Гімну не відповідає сьогоднішнім потребам Держави та громадян. Сьогодення вимагає від нас розбудови державності та мотивування громадян на великі звершення. Текст діючого Гімну, а особливо рядки з якого починається Гімн "Ще не вмерла Україна" не сприяють та не створюють у громадян відповідних позитивних почуттів", - пише ініціатор Богдан Потопаєв.

День Незалежності, фото facebook
День Незалежності, фото facebook

Альтернативою розробленого варіанту, на думку автора № 22/116288, може стати вже існуючий музичний твір "Молитва за Україну".

Петиція - скріншот
Петиція - скріншот

Наразі триває збір голосів за кожне з даних електронних звернень.

Чи наберуть ці петиції необхідну для офіційного розгляду кількість голосів та нові ініціативи громадян читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що українці вимагають від Кабміну "розібратися" з дисертацією Іллі Киви.