Серед українців набирає популярності російський серіал "Слово пацана. Кров на асфальті, що розповідає про боротьбу злочинних угруповань у Казані за часів СРСР.

Головні герої – 14-річні підлітки, які потрапляють до однієї з таких банд. У окупантів цей проект став вірусним. І чомусь у нашій країні теж — хоча нашій молоді треба нагадати, що головний російський серіал зараз відбувається у реальному житті. Він називається "повномасштабна війна" — а сюжет розповідає про те, як наші сусіди прийшли до нас додому, щоб відібрати його та вбити всіх, хто з цим не згоден.

Російський серіал, скріншот: Youtube
Російський серіал, скріншот: Youtube

Тим не менш, у російському Татарстані школярі навіть почали копіювати бандитські розбірки з екрану - об'єднувалися в "групи", ділили сфери впливу і влаштовували регулярні бійки. Наразі їх перевіряє поліція.

Небезпека в тому, що такі настрої поширюються і в українському сегменті. Користувачі активно діляться уривками із серіалу в TikTok, обговорюють його сюжет.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Частина глядачів захоплюється жорстокими подіями на екрані та розмірковує, чи існували в Україні такі ж кримінальні угруповання за часів СРСР. У той же час їх правильно дорікають за це.

Експерти попереджають, що подібний медіаконтент може вплинути на формування світогляду підлітків і поширювати антигромадські цінності. Тому батькам слід контролювати доступ дітей до такого відео та проводити роз'яснювальні бесіди щодо його шкідливого змісту.

До того ж, дуже важливо зараз фільтрувати інформацію, що надходить. Окупанти використовують величезні кошти на психологічну операцію проти українців. Кожна людина, яка або публікує щось, або коментує, може виявитися російським ботом. Навіть якщо використовує нашу державну мову.

Нагадаємо, Наргіз з бази "Миротворець" готова набити тату Бандери через ненависть до окупантів: пранк росіян вийшов з-під контролю

Як повідомляв "Знай.uа", українці знайшли в підвалі 500-кілограмову російську бомбу: дивом не розірвалася

Знай.uа писав, росіянка намагалася підірвати дітей у школі: подруга "злила" всю таємничу для алкоголізму